Home

Achtergrond 292 x bekeken

Snoek toont fraaie korte gladiolen

In een keuringszaal die letterlijk uitpuilt van de vele inzendingen, valt de inzending Gladiolus van Gebr. Snoek goed in de smaak.

Snoek heeft in de kraam een toenemend aantal cultivars korte en kleinbloemige gladiolen. Een welkome aanwinst voor de consument omdat deze producten in de tuin er niet bij de eerste de beste windvlaag gaan liggen en voor het gebruik op de vaas niet van die immens grote vazen hoeft aan te schaffen. Bovendien brengt Snoek heel aparte kleuren en kleurcombinaties, zoals de blauw met crème Gladiolus onder nummer U 479-6.

Apart van kleurstelling is de lichtgroene G. 'Flevo Fizzle' en fraai van bloemvorm de rode G. 'Flevo Vito'. Gladiolen ook van Prisma Gladiolus die enkele zaailingen toont, waaronder de lichtgroene G. 02.087.01 en de donkerode (met nog donkerder hart) G. 03.109.02. Verder wordt de bezoeker in de keuringszaal geconfronteerd met de inzending Allium ampeloprasum van J. H. Oostdam, een prachtige plant van Crinum 'Centha' die door Breed werd ingebracht en onder andere Rhodoxis van J. G. Duijs en Chasmanthe en Babiana stricta van Dames en Beelen.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.