Home

Achtergrond 197 x bekeken

Slachtkoe noteert krap stabiel

Slachtkoeien blijven, over de hele linie, met de grootste moeite in prijs gelijk. En dat werd niet helemaal verwacht. De beroerde vraag drukt, met de zomervakantie in zicht, namelijk steeds meer door.

Dat de prijzen niet dalen heeft dan ook vooral te maken met een zeer klein aanbod. De aanvoer van slachtkoeien is heel matig.

Maar er speelt nog een belangrijke factor mee die de prijs in de benen houd: rundvlees dat ingevroren wordt. Maar dat krijgt de slachtkoeienmarkt vroeg of laat toch met rente terug. Al voorkomt het nu mede een prijsdaling.

Op de korte én de lange termijn komen de prijzen van slachtkoeien dus meer onder druk te staan. Misschien dat er deze week nog niets veranderd, maar daaran gaan de prijzen toch echt naar beneden koersen.

prognose:

gelijk, daarna goedkoper

Of registreer je om te kunnen reageren.