Home

Achtergrond 1 reactie

Seminis introduceert aspergebroccoli

Veredelingsbedrijf Seminis introduceert samen met teler en afzetorganisatie Marshalls/Produce World aspergebroccoli in diverse Britse supermarkten. In het najaar moet deze groente ook in Nederland op de markt komen.

De zogenoemde Bellaverde-broccoli is milder van smaak dan gewone broccoli en kenmerkt zich door een lange stengel die doet denken aan een groene asperge, meldt het bedrijf. Het betreft een nieuw type broccoli die in z’n geheel, inclusief de stengel, gegeten kan worden.

Seminis werkt samen met The Greenery om het product dit najaar in Nederland te testen in de markt. “De proeven zijn in volle gang en wij kijken uit naar de eerste oogst van Nederlandse bodem van deze nieuwe groente“, zegt Innovatiemanager Pieter van Dongen van afzetorganisatie The Greenery.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul

    Dus eigenlijk gewoon een kopie van Bimi?
    Me too door The Greenery. Goede stap!

Of registreer je om te kunnen reageren.