Home

Achtergrond 196 x bekeken

Schubdier onder druk in China

Chinezen vinden schubdieren zo lekker, dat ze bijna allemaal in de pan zijn verdwenen. Volgens onderzoeksorganisatie Traffic worden de zoogdieren ook veel gebruikt voor medicijnen.

Volgens de organisatie, die zich vooral bezighoudt met onderzoek naar illegale handel in planten en dieren, is het aantal schubdieren de laatste jaren in China dramatisch gedaald. "De populatie schubdieren kan duidelijk niet tegen de voortdurende jacht. Dit kan alleen worden tegengegaan door strenge acties van de overheid'', aldus een woordvoerder.

China staat ook een financiële strop te wachten als het schubdier uitsterf, waarschuwt Traffic. "Ze eten heel veel insecten. Als het schubdier er niet meer is, moeten er kapitalen worden uitgegeven aan pesticiden''. Het dier is bekend omdat het zich oprolt als er gevaar dreigt. De bal die het dier vormt, wordt omgeven door schubben, om zo bescherming te bieden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.