Home

Achtergrond 160 x bekeken 1 reactie

SGP en ChristenUnie in EU definitief uit elkaar

De SGP en de ChristenUnie zullen de komende vijf jaar niet langer deel uitmaken van dezelfde fractie in het Europees Parlement.

De SGP heeft vandaag definitief gekozen voor de fractie Europa van Vrijheid en Democratie, een voortzetting van de groep waar beide partijen afgelopen vijftien jaar toe behoorden.

De ChristenUnie trad vorige week toe tot een nieuwe fractie van de Britse conservatieven. De SGP was daar niet welkom vanwege haar standpunt dat vrouwen geen actieve rol dienen te spelen in de politiek. De ChristenUnie heeft er bij de SGP nog wel op aangedrongen om te proberen toch bij de conservatieven onderdak te vinden. Maar de SGP zag daar geen heil in.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan schippers

    De verslaggeving zoals hier weergegeven lijkt te suggereren dat de SGP niet verder wil met de ChristenUnie. Maar in feite ligt de zaak anders. De ChristenUnie had reeds besloten tot toetreding tot de fractie van de Conservatieven, terwijl de eventuele positie van de SGP daarin nog totaal onduidelijk was. Daarmee heeft de ChristenUnie een eind gemaakt aan de jarenlange samenwerking, niet de SGP. Dat is bijzonder spijtig. Ik denk dat de partijen slimmer hadden moeten onderhandelen met de Conservatieven.

Of registreer je om te kunnen reageren.