Home

Achtergrond 1 reactie

Russische douane scherpt etiketeisen AGF verder aan

Handelsorganisaties in België, Frankrijk en Nederland hebben bij de Europese handelskoepel gemeld dat Rusland extra etiketeisen stelt voor groente en fruit.

De partijen in de handel zijn verrast over wat lijkt op een eigen initiatief van Russische douanediensten.

"Plotseling blijkt dat de douane een etiket wil per verpakkingskist (collie), terwijl dat voorheen gold voor pallets", zegt een woordvoerder van de Europese koepel Freshfel. "Het is eigenaardig dat dit niet officieel is gemeld door Rusland en ook de ingangsdatum was onbekend. Russische importeurs hebben het wel aan Europese exporteurs kenbaar gemaakt."

De extra etiketeisen maken de uitvoer lastiger, erkent een woordvoerder van de Europese koepel, omdat het veel extra administratieve handelingen vergt. Op het etiket moet de herkomst en bestemming vermeld zijn.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    De russische douaniers willen gewoon een handvol geld,zo ging dat vroeger ook,dan wordt je zo doorgelaten

Of registreer je om te kunnen reageren.