Home

Achtergrond 172 x bekeken

Rusland versoepelt verbod Canadees varkensvlees

De Russische overheid heeft het importverbod op Canadees varkensvlees deels opgeheven.

Stockwell Day, de Canadese minister van internationale handel, zegt dat varkensvlees uit de provincie Quebec binnenkort weer naar Rusland vervoerd mag worden. Voor varkensvlees uit de dichtbevolkte provincie Ontario blijven de beperkingen in stand.

Rusland stelde de handelsbeperkingen voor varkensvlees uit de Verenigde Staten en Canada in naar aanleiding van de uitbraak van de Mexicaanse griep, die ook varkens in Canada trof. Day reisde eind vorige maand af naar Rusland om met de overheid te praten, wat uiteindelijk resulteerde in de versoepeling. Vorig week werd al bekend dat de beperkingen voor vlees uit drie van de dertien geblokkeerde Amerikaanse staten opgeheven worden.

Rusland is de op twee na belangrijkste exportbestemming voor de Canadese varkenssector. Vorig jaar exporteerde het land 125.000 ton naar Rusland. Het overgrote deel van de Canadese vleesverwerkers bevindt zich in Quebec, hoewel slechts twee bedrijven uit deze provincie naar Rusland zeggen te exporteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.