Home

Achtergrond

Rusland en Wit-Rusland sluiten vrede over handel

Rusland en Wit-Rusland hebben een akkoord gesloten over de onderlinge handel in bepaalde landbouwproducten waaronder zuivel.

Dat meldt het Russische persbureau Interfax. Rusland deed begin juni meer dan 1000 zuivelproducten uit Wit-Rusland in de ban. Wit-Rusland verlaagt de uitvoer van melkpoeder naar Rusland terug van 110.000 naar 70.000 ton. Tot 1 oktober belooft het zelfs niks uit te voeren. De export van kaas en gestremde melk wordt echter opgevoerd van 100.000 naar 132.000 ton.

Er wordt nog gesproken over de handel in vlees en graan. Rusland wil met Wit-Rusland en Kazachstan als één bloc toetreden tot de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Hiermee zou het machtigste graanbloc ter wereld toetreden tot de organisatie.

Volgens het Russische ministerie van landbouw proberen beide landen in de toekomst nauwer beleid op elkaar af te stemmen.

Of registreer je om te kunnen reageren.