Home

Achtergrond 195 x bekeken

Rundvleesmarkt in rust

De markt voor slachtstieren is en blijft rustig met gelijkblijvende prijzen. Alleen de prijsvorming van O- en P-stieren staat wat onder druk omdat die zich in ongeveer dezelfde markt als de zoogkoeien bevinden. De afzet van de betere kwaliteiten loopt wel door maar gaat niet tegen hogere prijzen. Een opleving van de markt wordt niet eerder dan na de vakantieperiode verwacht.
Het aanbod aan slachtkoeien is zeker niet groter dan vorige week en toch noteerden de prijzen gelijk tot 5 cent lager (O- en P-kwaliteit). Ook de worstkoeien werden gemiddeld 5 cent goedkoper. De vraag naar slachtkoeien is zeer gering, mede doordat sommige slachterijen en vleesverwerkers de deur sluiten of op een lager pitje werken. Het aanbod aan koeien zal de komende weken de prijs blijven maken.

Prognose

Slachtstieren gelijk; slachtkoeien een paar cent goedkoper

Of registreer je om te kunnen reageren.