Home

Achtergrond 157 x bekeken

Ruim 260 vleermuizen in Tilburgse kast

Een Tilburgse vleermuiskolonie maakt dankbaar gebruik van plaatsvervangende woonruimte.

In een speciale kast die in 2004 werd geplaatst, wonen inmiddels 261 dwergvleermuizen. Volgens de website van de Zoogdierenvereniging is het een unicum dat een vleermuiskast zoveel succes heeft.

De Tilburgse vleermuizen leefden tot een paar jaar geleden in een gebouw in waterwingebied De Kaaistoep. Omdat dit pand gerenoveerd werd, kregen de vleermuizen ter vervanging een kraamkoloniekast. Die werd aan het gebouw vastgemaakt.

Volgens de Zoogdierenvereniging boden deze kasten tot voor kort geen oplossing voor een vleermuiskolonie. De Tilburgse kast is de enige die hierop een uitzondering maakt. Waarschijnlijk komt dit omdat de Tilburgse kast een stuk groter is dan de onderkomens die elders in het land hangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.