Home

Achtergrond 279 x bekeken 2 reacties

Rokersbond: 'Wij zijn eruit'

De Stichting Rokers Belangen (SRB) is volmaakt tevreden met de uitspraak van het gerechtshof in Leeuwarden, dat vandaag rookcafé De Kachel vrijsprak van overtreding van het rookverbod.

"We zijn er uit'', stelt woordvoerder Ton Wurtz. "Wij zetten de asbak terug op tafel en trekken een goede fles wijn open.''

De SRB raadt minister Ab Klink (Volksgezondheid) aan "zijn verstand te gebruiken en die ondeugdelijke wet aan te passen. Met een cassatie jaagt hij de burger alleen maar nog meer op kosten. Hoeveel gerechtshoven moeten nog hetzelfde zeggen voordat ook de overheid snapt dat ze fout zitten?''

De stichting bereidt een schadeclaim van tussen de 50 en 100 miljoen euro voor tegen de Staat. Het gaat dan vooral om inkomstenderving, maar ook om "nodeloze verbouwingen, het inrichten van rookruimtes en het aanschaffen van afzuiginstallaties''. Wurtz roept alle kleine horecaondernemers op zich te melden en mee te doen aan de claim. Nederland telt zo'n achtduizend kleine cafés.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Klagende

    Zonde van een goede wijn. Rokers proeven veel minder.

  • no-profile-image

    Wim Zandbergen

    Niet alleen zonde van de wijn, want door de rook is de wijn verpest., maar ook zonde van het rookwaar, omdat de rokers te dronken door de wijn zijn dat ze ook niet van de wijn kunnen genieten. Denk maar zo: als deze mensen zo graag dood willen zal ik ze niet tegen houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.