Home

Achtergrond 191 x bekeken

Rode Kruis heeft handenvol werk aan blaren

De vrijwilligers van het Rode Kruis hebben woensdag hun handenvol aan prikken van blaren bij wandelaars.

De wachttijden bij de hulpposten langs de route liepen rond het middaguur op tot anderhalf uur, aldus een woordvoerster. De hulpposten telden dinsdagochtend gezamenlijk vijfhonderd blaarbehandelingen. "We zijn vol aan de slag'', zei de woordvoerster. Het mogelijke geval van Mexicaanse griep bij een Britse militair lijkt geen gespreksonderwerp bij de medische hulpposten. Volgens een woordvoerder van de Vierdaagse komen er wel telefoontjes binnen van wandelaars die om informatie vragen, maar gaat het niet om grote aantallen. Op het wandelparkoers deden zich woensdagochtend verder geen problemen voor, aldus de marsleiding.

De GGD onderzoekt of er daadwerkelijk sprake is van Mexicaanse griep. De uitslag van dat onderzoek volgt mogelijk woensdagmiddag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.