Home

Achtergrond

Robin Linschoten in bestuur DSB Bank

Robin Linschoten, voormalig staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, wordt bestuurslid bij DSB.

Dat maakte de bank van Dirk Scheringa woensdag bekend. Linschoten was al commissaris bij DSB. Deze functie geeft hij nu op. DSB Bank liet verder weten Ronald Buwalda te benoemen tot nieuwe financieel directeur. \

De 52-jarige Linschoten zal bij DSB Bank verantwoordelijk worden voor het risicobeleid. Hij is niet de eerste VVD-prominent die DSB Bank aantrekt. Eerder al namen oud-minister van Financiën Gerrit Zalm en oud-minister van Defensie Frank de Grave zitting in de directie.

De Grave stapte in mei na twee maanden op als financieel directeur. DSB zei dat er ,,onvoldoende match'' bestond in de persoonlijke verhoudingen binnen de directie. De Grave was de opvolger van Zalm, die in november vorig jaar liet weten topman te worden bij de staatsbank ABN Amro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.