Home

Achtergrond

Rijkswaterstaat klaar voor drukte Vierdaagse

Rijkswaterstaat heeft meerdere scenario's klaar liggen om het verkeer rond Nijmegen vrijdag 24 juli in goede banen te leiden.

Op die dag beleeft de Vierdaagse haar intocht in de Waalstad, wat ieder jaar weer tot enorme verkeersdrukte en lange files leidt.
Rijkswaterstaat heeft zich samen met de gemeente Nijmegen, de politie Gelderland-Zuid en de provincie Gelderland voorbereid op de verwachte drukte. Op de A73 tussen Beuningen en Neerbosch gaat de vluchtstrook tijdelijk open als extra strook. Hetzelfde gebeurt op de A50 bij Valburg, aldus Rijkswaterstaat maandag.

De Vierdaagse zorgt ook steeds weer voor lange files voor de Waalbrug in Nijmegen. Het verkeer daar wordt eventueel omgeleid via de A50 en A73. Als het daar ook te druk wordt, neemt Rijkswaterstaat een extra omleiding via de A326 bij Wijchen in gebruik.

Op cruciale plaatsen staan lichtkranten en tekstkarren om automobilisten snel te informeren. De verkeersdrukte wordt nauwlettend in de gaten gehouden vanuit de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat in Wolfheze.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.