Home

Achtergrond

Reuzenrad bij Keukenhof

Als alle plannen worden doorgezet, zal het volgende seizoen een gigantisch groot reuzenrad nabij Keukenhof worden geplaatst.

Een initiatief van 'Beleef de Bollenstreek' met als onderliggende bedoeling dat inwoners en toeristen een unieke mogelijkheid hebben om tijdens de openingsweken van Keukenhof van 18 maart tot en met 20 mei de bollenvelden vanuit de hoogte te bekijken, maar ook Keukenhof en wellicht delen van Lisse.

Het idee om het reuzenrad naar Lisse te halen komt van Hans Imanse van Jora Vision. Lisse wil hieraan meewerken omdat de kans bestaat dat er meer mensen naar Lisse worden getrokken. De inschatting is dat er minimaal 175.000 bezoekers voor het rad komen, waarvan waarschijnlijk 140.000 reguliere bezoekers van Keukenhof en ongeveer 35.000 bezoekers uit Lisse en de regio die speciaal voor het rad komen en tegen een gereduceerde prijs van het rad gebruik kunnen maken. Het rad zal ongeveer 55 meter hoog worden.

De stichting 'Beleef de Bollenstreek' is een initiatief van een aantal leden van het Gilde van het museum De Zwarte Tulp in Lisse. De groep is samengesteld uit vertegenwoordigers van de gemeenten, Keukenhof en het bedrijfsleven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.