Home

Achtergrond 169 x bekeken

Regio Nijmegen verdient 7,6 miljoen aan wandelaars

De regio Nijmegen verdiende vorig jaar 7,6 miljoen euro aan de 38.400 deelnemers aan de Vierdaagse.

Het wandelevenement draagt flink bij aan het imago van de Waalstad. Dat staat in een dinsdag verschenen analyse van de betekenis van de Vierdaagse voor Nijmegen.

Ondernemers in Nijmegen profiteerden het meest van het wandelevenement. De wandelaars gaven daar gezamenlijk 5,3 miljoen euro uit. Op andere plekken langs de route gaven zij nog eens 2,3 miljoen euro uit. Het merendeel besteedden de wandelaars aan eten, drinken en overnachtingen.

De wandelaars beoordelen Nijmegen met een 7,5. Meer dan de helft van de deelnemers gaf aan Nijmegen na de wandeltocht nogmaals te willen bezoeken. Er was niet alleen maar tevredenheid; wandelaars waren niet blij met het geringe aantal toiletten en met de hoge consumptieprijzen.

De werkelijke opbrengt van de Vierdaagse lag vermoedelijk nog hoger, omdat de bestedingen van het publiek niet zijn meegerekend. Vooral tijdens de intocht in Nijmegen trekt de Vierdaagse veel bekijks.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.