Home

Achtergrond

Regering Litouwen tegen discriminatie homo's

De regering van Litouwen probeert er alles aan te doen om te voorkomen dat een nieuwe wet discriminerend uitpakt voor homoseksuelen.

Die verzekering heeft de Litouwse minister Vygaudas Usackas (Buitenlandse Zaken) vandaag gegeven aan zijn Nederlandse ambtgenoot Maxime Verhagen.

De Litouwse minister bracht maandag een bezoek aan Nederland. Verhagen is bezorgd over de omstreden wet, die het parlement van Litouwen heeft aangenomen. De strekking daarvan is om kinderen niet in aanraking te laten komen met geweld en seks. Daarbij verbiedt de wet specifiek om homoseksualiteit te noemen in media die voor kinderen toegankelijk zijn.

Binnen de EU is hierover ophef ontstaan. Het Baltische land is sinds mei 2004 lid van de EU. De Litouwse regering is tegen de wet maar de nieuwe president heeft de wet moeten ondertekenen. Hoe de regering discriminatie van homoseksuelen toch wil tegengaan, gaf Usackas niet precies aan, aldus een woordvoerder van Verhagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.