Home

Achtergrond 232 x bekeken 1 reactie

Regels I&R voor schapen en geiten versoepeld

De regels voor identificatie en registratie van schapen en geiten zijn per 1 juli versoepeld. Dat meldt Dienst Regelingen (DR).

De dieren hoeven pas uiterlijk zes maanden na geboorte te worden voorzien van twee oormerken. Eerder was het zo dat een pas geboren dier het eerste oormerk binnen een maand in moest hebben. Het tweede oormerk moest vervolgens binnen zes maanden worden aangebracht. Nu hoeven de dieren pas een half jaar na geboorte te worden gemerkt. Als de dieren het bedrijf voortijdig verlaten moeten ze wel zijn voorzien van twee oormerken.

Vanaf 1 november is het volgens DR niet meer mogelijk om gele oormerken te kopen. Met ingang van 1 juli zijn nieuwe merktypen toegestaan. Volgens een woordvoerder liggen de nieuwe regels in lijn met de EU-regels.

Eén reactie

 • no-profile-image

  gj

  Een beetje boel een oppervlakkig artikel.
  Weer een hoekje vol getypt in AD.
  Dit is bladvulling meer niet.
  Dat er net weer een nieuwe handels beperking voor de schapensector is afgekondigd heeft AD kennelijk nog niet meegekregen.
  De beperking op het verzamelen. De nationale veehandel wordt een slag toegebracht. De schapenhouders worden vervolgens het kind van de rekening.

Of registreer je om te kunnen reageren.