Home

Achtergrond 276 x bekeken

Rector Magnificus WUR opent Plantarium 2009

Martin J. Kropff opent op dinsdagavond 25 augustus in Boskoop de 27e editie van de internationale vakbeurs voor de Boomkwekerij Plantarium 2009.

Kropff is sinds 2001 Algemeen Directeur van de Plant Sciences Group van Wageningen UR. Hij is tevens hoogleraar Gewas- en onkruidecologie. Het thema voor dit jaar van deze vakbeurs is Kennis. Naar de mening van het bestuur van Plantarium staat de Universiteit Wageningen (WUR) in het brandpunt van onderzoek, onderwijs en uitwisseling van kennis. De kracht van Wageningen UR ligt in de bundeling van Wageningen Universiteit, de Hogeschool Van Hall Larenstein en gespecialiseerde onderzoeksinstituten en in de samenwerking vanuit verschillende natuur- en maatschappijwetenschappelijke disciplines. De Universiteit heeft dan ook op diverse vlakken een hechte band met de boomkwekerijsector.

Ook Praktijkonderzoek Plant en omgeving (PPO), waaronder het boomteeltonderzoek valt, resorteert onder Wageningen Universiteit Research (WUR). Deze instelling neemt ook deel aan Plantarium 2009 op de Kennisrotonde. Hier zorgen diverse organisaties uit het vak voor kennisuitwisseling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.