Home

Achtergrond 304 x bekeken

Record export graan uit EU

De EU heeft afgelopen seizoen een recordhoeveelheid graan geëxporteerd.

Van juli 2008 tot en met juni dit jaar is voor bijna 30 miljoen ton aan exportcertificaten aangevraagd. In seizoen 2008/2009 is 23,5 miljoen ton tarwe verkocht aan landen buiten de EU, blijkt uit gegevens van de Europese Commissie. Dat is meer dan twee keer zoveel als vorig seizoen 2007/2008. Als ook de export van tarwemeel erbij wordt gerekend, komt de tarweexport op bijna 25 miljoen ton, bericht de Duitse nieuwssite Agrarzeitung.

De EU heeft het afgelopen seizoen voor 11,3 miljoen ton aan invoercertificaten afgegeven voor graan. Daarvan bestaat ruim 7 miljoen ton uit tarwe. De EU is afgelopen seizoen daarmee een netto-exporteur van meer dan 19 miljoen ton graan geworden.

Of registreer je om te kunnen reageren.