Home

Achtergrond 11 reacties

PvdD wil tijdelijke stop konijnenfokkerijen

De Partij voor de Dieren (PvdD) vraagt minister Gerda Verburg (Landbouw) voorlopig geen enkele uitbreiding van de konijnenhouderij toe te staan.

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand van de PvdD heeft gisteren in schriftelijke vragen om een moratorium gevraagd totdat duidelijk is dat de sector de leefomstandigheden van de konijnen in commerciële fokkerijen weet te verbeteren.

Ouwehand vraagt Verburg om opschorting, omdat de konijnenhouderijen zich niet aan afspraken zouden houden om het welzijn van de dieren te verhogen. Duizenden slachtkonijnen zitten volgens haar in te kleine ruimtes, raken apathisch doordat ze geïsoleerd worden opgesloten en krijgen wonden aan hun voetzolen door de draadgazen kooien. Ze wijst ook op een vergunning die de Overijsselse gemeente Wierden onlangs heeft afgegeven voor het houden van 1.700 in plaats van 750 konijnen in een stal.

Verburg heeft eerder dit jaar op basis van onderzoek van de Animal Science Group (Wageningen Universiteit) de houderijen al gevraagd oplossingen aan te brengen voor het ongerief van commercieel gehouden konijnen. De minister noemde daarbij de wijze van huisvesten van de dieren in deze sector "een bron van zorg''.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jeroen

  Freek ben je nog in NL?
  Doe je cursus knuffelen met dierenvrienden :)

 • no-profile-image

  Leen

  Konijnenfokkers willen opheffing PvdD ;-)

 • no-profile-image

  adje

  leer eerst eens nederlands, wereldburger.

 • no-profile-image

  gert

  Ze moeten iets doen aan de overvolle dierenasiels,half nederland lijkt zijn hond of kat te dumpen voor de vakantie,de beheerders van de asiels zijn radeloos ,maar de PvdD zul je hier niet over horen,dit kan hun stemmen kosten,ze zijn wel selectief

 • no-profile-image

  Een dierenliefhebber

  Alsof de huisdierkonijnen die in opvangcentra zitten zo veel beter af zijn!
  Die moeten veel langer in een te klein hok leven. En waarvoor?
  Omdat het niet `hoort` om deze gedumpte huisdieren op te (laten) eten.
  De PvdD is vooral voor zichzelf de kamer in gegaan,want als je ècht wat voor dieren wilt betekenen,dan red je het niet. Heeft allemaal te maken met de emoties van de (onnozele) kiezer.

 • no-profile-image

  Boer

  Konijnenhouders willen fokverbod PvdDers.

 • no-profile-image

  ikke

  eerst de nertsen, dan de konijnen, dan de varkens, dan de koeien, ....dan de mensen.

 • no-profile-image

  wereldburger

  de nederlandse Ira heeft weer van zich laten horen hoe lang duurt het nog voordat justitie deze kriemienele organizatie aanpakt en een verbod komt op deze politieke partij moeten er nog meer slachtoffers vallen

 • no-profile-image

  freek

  blij dat ik volgende week nederland weer verlaat want dit is gewoon k#t. mischien die woon torens in de stad te hinderen met het argument van horizon vervuiling op het platteland en de natuur

 • no-profile-image

  flappie

  he Ikke, je vergeet er 1 tje in je rij, varkens, koeien en dan volgen de PvdD-ers.

 • no-profile-image

  iemand uit due sectir

  ze weten niet eens waar ze over praten je eet tog ook een koe en een varken waarom dan zo moeilijk over konijnen doen

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.