Home

Achtergrond 207 x bekeken

Proef met windmolen op dak gemeentehuis Huizen

Na de zomer wordt er op het dak van het gemeentehuis in Huizen een windmolen geplaatst.

Het gaat om een zogeheten stedelijke windturbine met een diameter van 2 meter. Deze windmolen moet inzicht geven in de mogelijkheden voor energieopwekking in de bebouwde kom. De gemeente wil met het plaatsen van de windturbine het goede voorbeeld geven op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid.

Sinds 2000 liggen er op het dak van het gemeentehuis ook al zonnepanelen. Volgens de gemeente gaat de windturbine weinig geluidsoverlast veroorzaken. Toch heeft de gemeente de direct omwonenden van het gemeentehuis gevraagd hun bevindingen met de molen te melden. Volgens de gemeente komt het de proef ten goede als duidelijk is wat de gevolgen van de windmolen zijn op de directe omgeving.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.