Home

Achtergrond

Prins mag tijd bij DNB uitzitten van PvdA

De PvdA drukt niet door om prins Willem-Alexander weg te krijgen als commissaris bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Een meerderheid van de Tweede Kamer, onder wie de PvdA als enige regeringspartij, betoogde vorige week nog dat de prins moet stoppen nu de bank in de aanpak van de financiële crisis geregeld kritiek krijgt.

Maar premier Jan Peter Balkenende en minister Wouter Bos (Financiën) hebben de Kamer later weten dat Willem-Alexander kan aanblijven. Ze wezen er op dat de benoemingsperiode van de prins bij DNB sowieso al afloopt per 1 juli volgend jaar.

Na een bericht op de website van de Volkskrant vrijdag bevestigde PvdA-Kamerlid Paul Tang dat hij het er bij laat zitten, omdat het einde van de zittingstermijn van de prins in zicht is. Een vroegtijdige terugtrekking zou onnodig de aandacht op de persoon vestigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.