Home

Achtergrond 229 x bekeken 1 reactie

Prijzen vol melkpoeder Fonterra opnieuw lager

De gemiddelde prijs van vol melkpoeder op de maandelijkse internetveiling van het Nieuw-Zeelandse zuivelbedrijf Fonterra is vandaag met 3 procent gedaald naar 1.300 euro per ton. De prijzen varieerden van 1.272 tot 1.368 per ton.

De prijs van vol melkpoeder dat in september wordt geleverd daalde met 8 procent naar 1.308 euro per ton. Volgens persbureau Bloomberg gaat het om de laagste maandnotering sinds december 2003 en een daling van 58 procent ten opzichte van de notering een jaar eerder.

Fonterra-directeur Kelving Wickham geeft aan dat er sprake is van meer vraag, maar dat kopers angstig zijn om te veel te betalen gezien de onzekere vooruitzichten. "De kopers zijn behoedzaam met het aankopen van melkpoeder omdat ze proberen te voorspellen wanneer de onvermijdelijke stijging in consumentenvraag, en uiteindelijk ook de prijs, optreedt", aldus Wickham.

De zuivelmarkt is volgens Fonterra nog steeds bezig in balans te komen. Aan de ene kant neemt de melkproductie wereldwijd sterk af, maar tegelijk laat de consument het volgens Fonterra nog afweten. Het wachten is volgens ’s werelds grootste zuivelexporteur op het omslagpunt.

Eén reactie

 • no-profile-image

  o. al sharif

  Beste m/v
  hierbij wil ik graag informatie over de prijzen van melk poeder.
  ik wil paar tonnen kopen om naar het buitenland
  met groeten
  o. al sharif

Of registreer je om te kunnen reageren.