Home

Achtergrond

Prijsverhoging blank kalfvlees in het verschiet

De prijs voor blank kalfsvlees bleef vorige week opnieuw stabiel en blijft daardoor op een acceptabel niveau van €3,88 per kg geslacht-gewicht. Dat is een groot verschil met vorig jaar, toen de vleesprijs in een vrije val zat.
Belangrijke oorzaken voor de stabiele markt zijn een aanhoudend goede vraag naar kalfsvlees bij een heel normaal aanbod van kalveren. Er is geen eenduidige reden voor het feit dat de vraag naar kalfsvlees goed blijft. Mogelijk speelt de koude zomer in Noordwest-Europa en delen van Frankrijk hierbij een rol.
De prijsverhogingen in Duitsland en Italië konden vorige week geen hogere prijs voor het Nederlandse product bewerkstelligen. Toch denken de slachterijen dat ze door een gering aanbod en goede vraag de komende weken iets meer voor het kalfsvlees kunnen vangen. Hoe lang dat duurt, is de vraag. Als de zomervakantie overal losbarst, is dat meestal niet best voor de kalfsvleesconsumptie in Europa.
Rosémarkt is lastiger
De tegenstelling tussen de blankvlees- en rosévleesmarkt is groot. Net als de hele rundvleesmarkt staat ook deze vleessector onder druk. De afzet verloopt moeizaam. Dit resulteert in een prijs van gemiddeld €2,60 tot €2,70 per kg geslacht-gewicht. De prijs blijft met moeite gelijk.
Jonge rosés zijn wat beter af te zetten, waardoor de prijs gemakkelijker op peil kan worden gehouden dan die van de oudere rosés. De jonge rosés profiteren van het segment waarin ze zich bevinden.

prognose:

blank licht hoger, rosé op zijn best stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.