Home

Achtergrond 219 x bekeken

Prijsval koeien ondanks klein aanbod

Ondanks het beperkte aanbod aan slachtkoeien kan de prijs niet in de benen worden gehouden en daalt die over de hele linie met 5 tot 10 cent. De prijsdaling werd twee weken geleden al verwacht, maar toen bleven de prijzen onverwacht gelijk.
Het kleine aanbod aan slachtkoeien is opvallend voor deze tijd. Mogelijk houden melkveehouders de koeien bij de huidige lage melkprijs langer vast. Het probleem van het prijsniveau is vooral het gebrek aan vraag. Dat geldt voor het voorvlees, maar ook zeker voor het achtervlees.
De komende weken sluiten in verband met de vakantie steeds meer slachterijen. De afzet verloopt stroef en de vraag naar rundvlees zal daarom zeker niet toenemen. Wanneer die wel aantrekt zal blijken dat er nog veel rundvlees in voorraad zit, wat een herstel van de prijzen voor de voeten kan lopen. Bovendien zullen op termijn wel meer koeien worden afgevoerd. Alles bij elkaar geen positief vooruitzicht voor de slachtkoeienmarkt. De komende week zal de prijs verder dalen.

Prognose:

prijs verder omlaag

Of registreer je om te kunnen reageren.