Home

Achtergrond 391 x bekeken

Pop van stro verbrand door boeren in Libramont

Bij de opening van een grote landbouwbeurs in het Belgische Libramont hebben boeren vanmorgen een pop van stro in brand gestoken.

De pop moest Europees Commissaris Mariann Fischer Boel (Landbouw) voortstellen. Er gingen ook enkele Europese vlaggen in vlammen op. De traditionele feestcocktail was voor het incident al van het programma afgevoerd. Ook werd het jaarlijkse debat over landbouw vervangen door een 'melktop' waarop vooral melkproducenten het woord kregen.

De burgemeester van Libramont, gelegen in Belgisch Luxemburg, heeft blokkades van wegen gedurende de beurs verboden. Enkele tientallen tractoren werden vrijdag aan de rand van de gemeente tegengehouden. Op de beurs, die nog tot en met woensdag duurt, worden zo'n 180.000 bezoekers verwacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.