Home

Achtergrond

Pootgoedteler bepaalt de maat

Pootgoedteler Willem Uuldriks uit het Groningse Siddeburen meet de maat van zijn pootaardappelen.

Als de aardappelen voldoende grof zijn, maakt hij het loof dood. Uuldriks verwacht dat dat overmorgen gaat gebeuren. "Ik teel 20 hectare pootaardappelen. Van 12 hectare is het loof al vernietigd. De helft heb ik geklapt en gespoten. Op de andere helft heb ik het loof laten trekken. De 8 hectare waarvan het loof nog dood moet, laat ik ook looftrekken door de loonweker. Ik paste altijd klappen en spuiten toe, maar de loofdodingsmiddelen worden mij te duur." Foto Harry Tielman

Veehouder Adri Derksen heeft moeder en kalf onder een perenboom gelegd terwijl duizenden deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse voorbij wandelen. Derksen ontvangt tijdens de Vierdaagse op zijn boerderij circa vijfhonderd vaak uitgeputte wandelaars. De melkveehouder houdt 70 stuks melkvee op twee locaties. Op de locatie in Lent, vlakbij Nijmegen, zijn de achttien koeien op stal gezet vanwege een vuurwerkshow boven de Waal ter besluit van de wandeltocht. Foto Sjef Prins

Teler André Poldervaart oogst trostomaten in zijn kas in het Zuid-Hollandse Vierpolders. De teler kweekt glasgroente op biologisch-dynamische wijze. De teeltwijze houdt ook rekening met de invloed van hemellichamen op de ontwikkeling van de gewassen. Naast tomaat teelt Poldervaart paprika en komkommer. Zijn producten worden aan de biologische afzetorganisatie Zann afgezet. Alle producten zijn voorzien van het Demeter-keurmerk, het enige keurmerk voor biologisch-dynamische geteelde producten. Foto Rein Geleijnse

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.