Home

Achtergrond 251 x bekeken

Peenpool Agrifirm brengt ruim 17 cent per kilo op

Agrifirm betaalt de leveranciers aan de peenpool ruim 17 cent per kilo voor de oogst van vorig jaar.

Dat is volgens de coöperatie beduidend hoger dan de gemiddelde prijs van de laatste vier jaar. Agrifirm heeft 350 hectare peen vermarkt voor de telers, zegt Aart den Bakker, manager Plantaardige Afzet. "Daarvan is tweederde vermarkt via de pool. De telers zijn enthousiast over de poolprijs. Die ligt belangrijk hoger dan het gemiddelde van de afgelopen vier jaar. We gaan dit jaar iets meer volume vermarkten."

Alle peen uit de pool wordt verkocht via de Dutch Carrot Group. Dit is een samenwerking van Agrifirm, Hiemstra Export in Beringe en Koop Landbouw in Usquert, die vorig jaar is gestart. De peen wordt afgezet onder de merknaam Top Carrots. De samenwerking bevalt goed, stelt Den Bakker. "We beheren de peen vanaf de teelt tot en met de verkoop aan de supermarkt. Zo besparen we kosten in de keten."

Of registreer je om te kunnen reageren.