Home

Achtergrond 1 reactie

Paus vraagt G8 om meer ontwikkelingshulp

Paus Benedictus XVI heeft de belangrijkste industrielanden ter wereld zaterdag gevraagd in deze tijden van recessie meer hulp te bieden aan arme landen.

Er moet een 'ethische' oplossing komen voor de economische crisis, aldus de kerkvorst luttele dagen voor het begin van de G8-top in het Italiaanse L'Aquila in een open brief. Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk riep op tot bestrijding van de werkloosheid en scholingskansen voor iedereen. Hij vroeg de rijke landen de zogeheten millenniumdoelen van de VN over ontwikkeling in de wereld tot 2015 te realiseren.

De paus komt dinsdag met een nieuwe encycliek over sociale vraagstukken, die ook zal refereren aan de recessie.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    De paus moet wat doen of zeggen tegen de overbevolking,bv. in Oeganda krijgt elke vrouw gemiddeld 7 kinderen er is nauwelijks werk of export van goederen,de VN deelt er gratis voedsel uit ,de bossen worden gekapt voor brandhout,geld geven is een heilloze weg,het betekent alleen maar toename van de bevolking

Of registreer je om te kunnen reageren.