Home

Achtergrond 202 x bekeken

Passagiersvliegtuig crasht in Iran

In het noordwesten van Iran is vandaag een passagiersvliegtuig neergestort van de Iraanse luchtvaartmaatschappij Caspian Airlines.

Alle inzittenden zijn waarschijnlijk omgekomen, berichtten Iraanse media op gezag van de politie. Er bestaat onduidelijkheid over het aantal mensen dat in het vliegtuig zat. Aanvankelijk meldden Iraanse media 150 inzittenden, maar later werd dat bijgesteld tot 168 of 169 personen (152 of 153 passagiers en zestien bemanningsleden).

Het toestel van het Russische type Toepolev stortte rond half twaalf 's middags (lokale tijd) neer in de buurt van de stad Qazvin. Het toestel was onderweg van Teheran naar de Armeense hoofdstad Jerevan. Een kwartier nadat het was opgestegen in de Iraanse hoofdstad, stortte het vliegtuig neer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.