Home

Achtergrond 62 reacties

Partij voor de Dieren naar politie na barbecue

De Partij voor de Dieren trok wederom aandacht tijdens de traditionele barbecue waarmee politiek Den Haag het parlementaire jaar afsluit.

Een protestactie met ballonnen en dierengeluiden van de PvdD tegen de vleesindustrie eindigde met een aangifte bij de politie door de partij. De PvdD beschuldigde de algemeen manager van perscentrum Nieuwspoort, waar de barbecue werd gehouden, van geweld bij het onklaar maken van de geluidsapparatuur van de partij. De manager wilde na afloop niet reageren, omdat daarmee "de kwestie groter wordt gemaakt dan het is''.

Net als voorgaande jaren protesteerde de partij van Marianne Thieme tegen de vleesgeuren die onontkoombaar de fractiekamers binnendringen, omdat die boven Nieuwspoort liggen. Daarom lieten PvdD'ers ballonnen los in vorm van koeien, varkens en met de tekst: 'boe'. Uit de openstaande ramen van de fractiekamers van de partij klonken tijdens de barbecue ook dierengeluiden.

Ook FNV Bondgenoten en werknemers uit de vlees- en pluimveesector voerden actie bij het Tweede Kamergebouw. Zij eisten met leuzen als 'mag ik ook een vorkje meeprikken' van hun werkgevers die de barbecue mogelijk maken, betere werkomstandigheden en meer loon.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  joost

  Het is heel simpel, Amstel of Heineken of Shell mogen ook geen feestje organiseren gratis voor de ministers, dat zijn steekpenningen aannemen, waarom mag de bio-industrie dat dan wel.
  En dan ook nog zo agressief reageren.
  Ja, van dode dieren eten word men blijkbaar agressief.

 • no-profile-image

  wereldburger

  Nederland is bekent van de hoertjes op de wallen achter het raam vrouwtjes doen alles voor geld nu wordt Nederland bekent van de ....... in DEN HAAG TIME doe ook alles voor geld

 • no-profile-image

  jos

  ik zal mijn kat een corrigerende tik geven als ie een muis vangt(onee dieren mishandeling)weet je wat we geven hem aan thieme kan ze hem laten inslapen dat is aardig????

 • no-profile-image

  farmer

  Beste Joost uit Peize, ik begrijp dat je een werkeloze, nutteloze jongen uit Peize bent die nog nooit iets heeft meegemaakt. Als je 16 uur per dag werkt en amper je buik kunt vullen , grijp je alles aan wat eetbaar is, als je tenminste niet te lui bent om op te staan.
  Wat ik maar wil zeggen, droom lekker verder en onderga binnenkort de werkelijkheid, als er echt te weinig voedsel is, Een petitie of staking zal jouw dan niet helpen. Op is Op.

 • no-profile-image

  fryske boer

  Agresief door vlees? Beroemde vegetariers Adolf Hitler,en die knakker die Pim Fortuin vermoord heeft al ben ik zijn naam even kwijt.

 • no-profile-image

  centje

  Ga eerst maar eens kijken in 1 van de vele zichtstallen bij de varkenshouder en zijn gezin

 • no-profile-image

  boer

  Dat klopt Harm !!! 10% meer verkoop dankzij reclame van wakkerdier. Ik hoop dat ze ook eens wat meer aandacht schenken aan de varkens, 10% meer verkoop van varkensvlees past mij ook wel haha Leve wakkerdier en zijn reclame !!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @Usciolu, je wilt het kennelijk niet begrijpen. Wat vegetatiers wel of niet willen interesseert me bar weinig. Volgens mij heeft nog nooit iemand gezegd of geschreven dat vegetariers vlees moeten gaan eten. Wel heb ik er moeite mee dat diezelfde andere mensen iets wil afdwingen op opleggen. En dan die argumenten van "aangebrand vlees wat kankerverwekkend is etc." Die mevrouw heeft schijnbaar nog nooit gehoord van aangebrande aardappelen. Al met al; laat iedereen in zijn waarde en hou op met dat kleinzerig en dwangmatig gepush bij mensen met een andere mening die wel vlees willen eten. Wil je dit nu eens eindelijk begrijpen?

 • no-profile-image

  Sjakie

  We verplichten Thieme toch ook niet om WEL vlees te eten.

 • no-profile-image

  Gezond Verstand

  Kani nu hoor ik je zo waar iets wijs opmerken. Begrijp ik het goed dat ook jij begrijpt dat marktregulering de enige oplossing is. Het aanbod afstemmen op de vraag via een flexibele regulering dat is de oplossing jongen. Zelf de meest geleerde economen kunnen niet eens voorspellen wanneer de crises ophoudt.
  Die mensen zijn zo stom dat ze nu nog meer melkpoeder in de interventie te nemen. Dat blijft maar als een zwaard boven de markt hangen. Zo lossen we het probleem nooit op.
  Dat vragen de protesterende melkveehouders ook aan de politiek 5% minder melk. Dan wordt er vanzelf betaald voor hoogwaardige zuivel !!!
  Samen sterk en niet veel voor weinig !!!

  En nu ophouden om uit onmacht van die vreemd dingen te schrijven kani. We discusièren hier over relevante zaken en niet over onzin als zouden wij melkveehouders dieren mishandelen.

 • no-profile-image

  Gezond Verstand

  Kani want is dat nou weer voor onnozel gebrabel. Er zijn allerlei mistanden gaande maar meneer gaat vrolijk naar de supermarkt en koopt daat het meest goedkope vlees ("ik koop zelden biologisch gefokt vlees")
  Overal lekker tegen schoppen maar anders handelen.
  Een voorval en de hele sector wordt er mee geassocieerd. De PVD zou er beter aan doen met oplossingen te komen en niet steeds te blijven schoppen. Ten aanzien van het landbouwbeleid hebben ze niet eens een visie (regulering of vrije markt ??)
  En een ding is zeker ik ga niet mee met dat geschop van deze tijd

 • no-profile-image

  W Geverink

  Verbrand vlees ? In nederland kan ik me dat voorstellen . Het bbq vlees wordt veel te dun gesneden voor op een gas bbq . Voor op houdskool is het ok maar je gas bbq veranderd al snel in een crematorium . Dikkere stukken drogen minder uit en verkolen daardoor veel minder snel . Je kunt flink door bbq-en zonder dat er veel zwarte plekjes aan komen . Bovendien zijn die er zo afgesneden . En over kankerverwekkend gesproken Magda , soya is ook kankerverwekkend en dat zet jij jouw kinderen voor ? Soya hoef je daarvoor niet eens te verkolen . Als de ministers een keer in het jaar willen bbq-en , laat ze dan bbq-en . Als marian het er niet mee eens is hoeft ze in ieder geval nog niet het fatsoen te verliezen en zich als een klein kind te gedragen .

 • no-profile-image

  W Geverink

  Zo is het maar net melkveehouder . Wij gooien zolang het weer het toelaat alles op de (gas) BBQ . Moet wel als je volume wil draaien . We laten de karbonades en de steaks extra dik snijden en doen er flink BBQ kruiden op voor het beste resultaat . Karbonades wil je net gaar maar de steaks moeten nog mooi rose zijn aan de binnenkant . Stel je voor . Zo'n heerlijke dikke lap prime , A grade Alberta angus beef hot sizzling op je BBQ . Zo mals dat je het kunt snijden met je vork . Ahhh wat een smullen . Sorry ik moet gaan ! (naar de diepvries wel te verstaan) .

 • no-profile-image

  freek

  Het is toch gek als je weet dat je de GRONDWET leest er daarin staat over de mening van vrijheid waar deze mensen zich op beroepen dat je kan zegen wat je wil ZOLANG het een ander geen pijn doet. maar we moeten dit met een korreltje zout nemen want het is in het algemeen belang yhea right nog 3 weken te gaan in dit door en door verotte land.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Weet je wat ik denk meneer "gezond verstand"? Ik begin te geloven dat u diep in uw hart vind dat Thieme eigenlijk wel een beetje gelijk heeft....Anders zou u niet zo opgefokt reageren.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Blijkt maar dat kani baal onder invloed is, niet alleen door marx maar vooral door marianne verblind om maar de waarheid niet te hoeven weten.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Net terug van avondje campingbezoek, de gasten massaal aan de barbeque. Lijkt me niet dat daar geen aanhangers van Thieme tussen zitten. Ach verhip, is weekend dan mag dat. Vanaf maandagmorgen huilen ze weer met de wolven in het bos.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @Magda. Het zijn juist de suggestieve onzinredeneringen die dit land naar de afgrond brengen. Lees nou eens terug in je eigen reactie; "Mogelijk is er een zeer duidelijke relatie......." . Je zult toch zelf wel snappen dat dit gewoon klinklare onzin is waarvan de tegenstrijdigheid in de zin besloten ligt. Als dit het niveau van denken voor vegetariers is , kan een stukje vlees volgens mij geen kwaad.

 • no-profile-image

  Arjan

  Haha, last van vleesgeuren?

  Doe het raam dan ook dicht!

 • no-profile-image

  boer met de pet

  oe wat een volluk!!!!!!!

 • no-profile-image

  joost

  Laat ik jullie maar uit de droom helpen, want we zijn ook al druk bezig in het buitenland om een PvdD op te richten, want er is heel veel vraag naar.
  Een vleesvrije wereld scheelt enorm veel agressie, dat blijkt wel weer.

 • no-profile-image

  Harm

  Deze aandacht is uitstekend, laat duidelijk zien dat de pvdd geen echte politieke groepering is, maar slechts een stelletje relschoppers. In het begin is het voor een aantal mensen wel leuk, maar met dit soort acties lijkt het meer een kleuterklas. Het is goed dat men landelijk weet dat de pvdd al naar de politie loopt vanwege een BBQ. Weten ze meteen dat het inhoudelijk niets voorstelt. Op kosten van de gemeenschap lekker in de tweede kamer luieren, geen last van de crisis, geen kopzorgen over hoe dit aan te pakken. Lekker makkelijk, net als al die andere dubieuze clubjes. Wakker dier geeft een vermogen uit aan reclamespotjes tegen de kipconsumptie. Resultaat: 10% meer verkoop. Bij deze bedankt.

 • no-profile-image

  vleesgeur?

  Ze verzinnen ze wel zeg:
  Doen hun eigen ramen open om de boel te verstoren en dan ook nog klagen over vleesgeur in de kamers.
  Wat is trouwens vleesgeur?

 • no-profile-image

  boertje

  melk uit soya is veel meer land voor nodig dan melk uit de koe en vlees eten dat is natuurlijk wij zijn ook vlees eters net als de roofvogel bijv. vegetariers zijn gemaakt gefustreerde mensen die met zichzelf in de knoop zitten maar ik word niet kwaad van jullie hoor jullie kunnen er niks aan doen ja mischien even naar de slager of wat geestelijke hulp . maar een ding kom je nooit af dat er veel vleeseters zijn zowel mens als dier

 • no-profile-image

  Thecla

  Is dit nu een politieke partij of een studentengroepering? Ik vind dit geen gedrag voor een politieke partij. Of ze nu gelijk hebben of niet is niet eens van belang.

 • no-profile-image

  Han

  Als ik zie dat er 37 reacties p dit artikel zijn. Kan ik alleen maar concluderen, dat meisje Thieme haar doel weer heeft bereikt, veel aandacht". het zou mijns inziens verstandiger zijn aan haar kinderlijk gedrag geen aandacht te schenken en al zeker niet in de vakpers. Ik kan haar alleen maar zien als een uitwas van ons politiek bestel en ons geprojecteerde gevoel op dieren. Ik kan van vegetariers alleen maar zeggen dat ze het gevoel van planten wel erg onderwaarderen. het zijn echte planten haters, ze vermoorden ze dag na dag om zelf in leven te blijven. Voor mij echter geen eden om hun elke dag weer aan de schandpaal te stellen.

 • no-profile-image

  frits

  De kiesdrempel zo opschroeven dat doe kleine partijen niet aan de bak komen, scheelt enorm o.a veel vergader tijd en hierdoor weer geld!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Laat deze partij maar heel consequent blijven in haar opstelling, des te sneller zijn de mensen haar spuugzat!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wow Joost wat goed zeg, hoeveel zetels hebben jullie inmiddels in het Europees parlement? Is er nog wel plek voor andere politieke partijen met zoveel buitenlandse vraag? Jij bent echt te dom om met losse handjes te fietsen, anders verkocht je deze onzin niet. Nee, dan heb ik meer respect voor Thieme. Die krijgt het tenminste voor elkaar het pluche te bekleden door mensen zoals jij. Je bent dus toch ergens goed voor en niets direct nutteloos.

 • no-profile-image

  Magda

  Van vlees eten van de barbecue, vooral de aangebrande stukjes, kun je kanker krijgen. Dat zetten we rustig de kinderen voor die het gevaar ervan niet snappen. Ipv blij te zijn dat de PvdD breed aandacht vraagt voor de dwaasheid van de barbecue met stank, gezondheidsrisico's en brandwonden gevaar, maakt men de actie belachelijk. "Ach, het zijn maar dieren en kinderen die ellendig aan hun eind komen zonder er om gevraagd te hebben", vinden we kennelijk. Ja, nu je dit type mens leert kennen, ga je de dieren liefhebben. Hebben ze in Den Haag niks beter te doen dan te barbecuen? Ook nog geweld gebruiken? Logisch...vleeseters zijn niet zulke denkers. Mensen die moeilijk denken grijpen eerder naar geweld. De relatie tussen dierenbeulen en crimineel gedrag is dikwijls aangetoond. Mogelijk is er ook een zeer duidelijke relatie tussen de veel vleester en agressie. Mensen die veel vlees eten krijgen ook vaak hartproblemen. Geen wonder dat de gezondheidszorg niet meer te betalen is. Het kabinet stimuleert het vette verbrand vlees eten. Ongelooflijk bizar!

 • no-profile-image

  dierenliefhebber/ opvang hond in nood

  Laat alle mensen toch in hun waarde, die betutteling hier ben ik spuugzat, we gaan binnenkort weer naar alberta, en eten daar a grade alberta angus beef hot sizzling op de bbq hmmm!!!! zolang we nog varken en koeienvlees eten kunnen, ik bekritiseer ook niet de mensen die hond of kat eten, alhoewel ik een dierenliefhebber ben!!!

 • no-profile-image

  gezond verstand

  Wat is dat voor een vreemde vent hieronder. De politiek gaat kapot aan van die rare mensen als Marianne Thieme. Zelf is ze ook actief in de sector en maar schoppen tegen omgeving waarin je man zijn geld verdient. Geweldig toch; lekker ongenuanceerd maar van alles roepen.

  Denk dat het goed is dat ze de partij vooor de dieren een rekening sturen voor het onjuist gebuik maken van het politie apparaat.
  Door dit geneuzel komen die smerissen niet meer aan hun werk toe

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Wat een leuke reacties allemaal!!! Blijkbaar houden de posters meer van geld dan van dieren.Is dan alles toegestaan in de bioindustrie posters? Ga een gezellig met je kinderen in een slachthuis voor de varkens kijken of een een pluimveeslachterij.Ik ben bang dat je kinderen dan voorlopig niet zo lekker slapen hoor!!!
  Begrijp me goed :ik ben geen pvdd stemmer maar ik ben wel blij dat er nog mensen zijn die oog hebben voor dieren welzijn. Je kunt op zijn minst met een open mind naar de argumenten luisteren , er mee eens zijn is een tweede.....

 • no-profile-image

  van vega

  Mensen die zich houden aan een vegetarisch dieet, verzwakken daarmee mogelijk hun botten. Dat hebben Australische wetenschappers vastgesteld. Wetenschappers van het Garvan Institute for Medical Research onderzochten het verband tussen het dieet en de botdichtheid van 2700 mensen.
  Ze ontdekten dat de botten van vegetariërs gemiddeld genomen 5 procent zwakker waren dan de botten van ‘vleeseters. Vooral veganisten, die totaal geen dierlijke producten eten, bleken in verhouding vaak over een minder dichte botmassa te beschikken. Bij vegetarische proefpersonen die wel ei- en melkproducten aten was de verminderde botdichtheid verwaarloosbaar.

  Breuken
  De bevindingen van de wetenschappers zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift American Journal of Clinical Nutrition. Volgens hoofdonderzoeker Tuan Nguyen is het nog maar de vraag of de gemeten verschillen in botmassa in de praktijk ook leiden tot klachten, zoals meer breuken.

  Botontkalking
  “De resultaten suggereren dat vegetarische diëten, en dan voornamelijk veganistische varianten, kunnen worden geassocieerd met een lagere dichtheid van botmineralen”,verklaart Nguyenop nieuwswebsite New York Daily News.

  “Klinisch gezien is het verschil niet significant, maar gezien het stijgende aantal vegetariërs en het wereldwijde aantal gevallen van botontkalking is het de moeite waard om meer onderzoek te doen naar deze bevindingen”, aldus Nguyen.
  bron: nu.nl

 • no-profile-image

  Harm

  Beste kanibaal, boeren hebben wel degelijk oog voor het welzijn. Dat is ook het probleem. Bepaalde instanties roepen steeds weer dat het slecht is gesteld in de nederlandse veehouderij. Dat is dus niet waar. Het is een eenzijdig verhaal zonder duidelijke feiten. Natuurlijk worden de dieren geslacht, en dat is ook niet direkt een plek om met je kinderen naar toe te gaan. Wij gaan ook niet met onze kinderen een dagje naar het crematorium, wat een vergelijk altijd. Een dier wat in een stal geboren wordt, weet niets van de wereld. Zal het ook niet missen, voor hem/haar is het belangrijkste dat er voedsel en behaaglijkheid is. In de stallen wordt zoveel mogelijk leefruimte gegeven. Vleeskuikens kunnen beschikken over een opp. van soms wel 2000 m2. Die lopen gewoon over het strooisel, kunnen een stofbad nemen en scharrelen. Uiteindelijk wordt het voller in de stal, de dieren worden groter. maar op het moment van afleveren naar de slachterij is er nog steeds de mogelijkheid om te lopen en te scharrelen. Dieren zijn tegenwoordig in staat om sneller te groeien, maar wanneer dit ten koste zou gaan van andere eigenschappen, heeft die extra groei toch geen zin?
  De pvdd probeert de burger een beeld te schetsen op basis van incidenten, een beeld dat onjuist is, maar hun blijkbaar wel een bestaandsrecht verschaft.
  Ga met je kinderen naar een zichtstal en oordeel dan.

 • no-profile-image

  jan van gestel

  Ik vraag mezelf af waarom ik iedere keer berichten over de griep bij pluimveehouderij zie staan en niet bij de andere sectoren, ik vindt dat hiermee naar de pluimveehouderij gewezen wordt terwijl het een variant is die van varkens afkomstig is.
  Met vriendelijke groet, Jan van Gestel.

 • no-profile-image

  dd

  Kani, je bent tuinder en dus ook actief om voedsel te produceren voor de consument. Deze consument is niet meer in staat om zelf te jagen en naar planten in het wild te zoeken. ( de natuur zou teveel lijden als elke consument nu zijn eigen eten bij elkaar moest sprokkelen. ) In het verleden is de jacht overgenomen door dieren te gaan fokken en de tuinders en akkerbouwers telen onze groenten en fruit. De mensen vermingvuldige zich snel waardoor de dieren in het wild niet op pijl konden blijven ( zelf nu nog worden in gebieden waar gejaagd wordt de dieren met uitsterven bedrijgd ) en er waren ook niet meer voldoende planten en bessen beschikbaar. ( er zijn nog gebieden waar het gaat zoals vroeger hier, de levensverwachting ligt ook een stuk lager in deze gebieden ) Als agrariers hebben wij deze taak op ons genomen om de mensen van voldoende voedsel te voorzien. Ook na de oorlog was het belangrijk om goedkoop voedsel te produceren omdat er geen geld was. Nu is er wel geld en nog is de voedselprijs niet gestegen naar het nivo wat het zou moeten zijn, we worden dus om te overleven gedwongen om goekoop te produceren, dit geld ook voor tuinders. Men zegt wel dat als er minder wordt geproduceert de prijs zal stijgen, de invoering van quota e.d. heeft niet het effect gehad.
  Terug komend op de BBQ in Den Haag. Andere jaren hebben ze toch ook een vegentariese bbq georganiseert waarom dan nu niet, of zijn ze bang dat de vegaburger en groente sticks zwart van de bbq afkomen, dit is niet goed voor je gezondheid is namelijk kankerverwekkend. Zo zie je maar het is een hele kunst om een BBQ goed te organiseren. Hou je niet van deze bbq lucht dan laat je de ramen dicht.

 • no-profile-image

  dd

  Jan je doelt hier waarschijnlijk op de mexicaanse griep deze is ook niet van het varken afkomtig, Je moet je wel goed laten informeren het is een combinatie van mensen, kippen en varkensgriep. Het is ook niet begonnen bij varkens wat jij nu doet is en sector noemen die door de verkeerde naamvoering in eerste instantie al heel wat heeft moeten inleveren nog eens te bestempelen. Dat is ook niet terecht. Het AGD zou er beter aan doen deze berichten onder agibusiness of zo te plaatsen en anders bij alle diergroepen het gaat immers iedereen aan.

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  En bij zoeken invullen Nico Koffeman

 • no-profile-image

  gert

  PvdD zijn relnichten

 • no-profile-image

  Janneke

  Wederom ENORM kinderachtig.

 • no-profile-image

  Boer

  Verschrikkelijk dat zulke kinderachtige mensen in de regering kunnen zitten terwijl ze de kleuterschool nog niet eens zijn ontgroeid. Een flink pak voor de broek hebben die ettertjes nodig.

 • no-profile-image

  sjeng

  Grapjes mag je op deze gecensureerde site niet maken schijnbaar. Lachen is de boeren ook niet meer gegund.
  Bedankt voor het verwijderen.

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Achteraf weten hoe het niet moet weten ze wel bij de pvdd. Wat ik van deze (zal maar niet invullen omdat het anders verwijderd wordt onder de noemer persoonlijke aanval) wil weten hoe ze het in de toekomst willen hebben. Dan kan er rekening mee houden.

 • no-profile-image

  vlees is lekker

  niet alleen nederland lacht zich dood om dit etter vrouwtje.maar heel de wereld doet dat.gelukkig dat ze in nederland de boel op stelten zet,want in het buitenland zou dit weleens kunnen leiden tot de gevangenis.misschien moet ze maar gauw naar het buitenland vertrekken.en neem dit landgoedbeheerder dan ook gelijk mee .

 • no-profile-image

  boertje lunteren

  onbegrijpelijk dat dit allemaal zomaar kan en mag iemands feesje verpestten ,die extremisten kunnen net doen wat ze willen en niemand die er wat aan doet . Het is toch erg treurig wat hier nou weer gebeurt en ze kunnen gewoon hun gang blijven gaan en blijven mensen beledigenen en door hun ongemanierde manier van doen mensen een levensstijl op te leggen waar niemand op zit te wachten

 • no-profile-image

  Harm

  Ieder circus heeft zijn clown, heerlijk hoe de pvdd zich iedere keer weer belachelijk maakt. Binnenkort komen ze waarschijnlijk met een wetsvoorstel waarin het de restaurants wordt verplicht om de etensgeuren van mn vlees te filteren. Het is en blijft een smakeloze partij.

 • no-profile-image

  Boer

  Mischien ook wel goed dat de PvdD telkens van die kinderlijke fratsen heeft. Kan de hele wereld zien wat de ware aard van beestje Thieme is. Overleg is mogelijk zolang ik maar gelijk krijg. Wat een zielige vertoning. De kans dat de PvdD ooit nog steun krijgt vanuit de kamer is hiermee een stuk minder geworden. En niemand in het land met een gezond verstand wil voor paal staan door openlijk voor zo'n partij te stemmen.

 • no-profile-image

  gert

  Volgende week in Radar bij Hertzenberg ,hoe vreselijk Nico Koffeman is behandeld bij de BBQ in den haag

 • no-profile-image

  Kani Baal

  De waarheid veehouder??Jullie concurreren elkaar graag kapot. Wie van ons is de grootste en wie kan het voor de schemieligste prijs in de schappen van de supermarkt krijgen.Ik durf te wedden dat de meeste veehouders aan het eind niets en dan ook niets overhouden.Ja toch wel ...een berg schuld!!Een pensioen ? ha ha. Wat gaan we eraan doen ? Nou dan gaan we toch megastallen bouwen !!! Nog meer productie tegen een nog slechtere prijs.O wat zijn we toch goed bezig niet? Denk nu niet dat ik niet weet waar ik het over heb veehouder. Ik ben bijna op een boerderij opgegroeid en weet dus verrekte goed wat er speelt. Zelf zit ik in de tuinbouw, zelfde laken en pak hoor. Als het slecht gaat gaan we gewoon nog meer produceren tegen een nog lagere kost prijs. Gevolg , inderdaad nog lagere prijzen. Ik weet wel wie van dit principe profiteren. DE banken en de consument want die heeft graag lage prijzen zodat ze drie keer per jaar op vakantie kunnen. O ja de overheid, het is altijd handig om de consument, lees kiezer, tevreden te houden.

  P.S Dat de dieren daarvan de dupe worden ligt bijna niemand wakker...of toch wel????????

 • no-profile-image

  boer'

  Wat een flauwekul KaniBaal.
  Ook al ben je de grootste veehouder je hebt nul komma nul invloed op de prijs.
  Het enige dat je kan doen is hopen dat vion of een ander bedrijf/corporatie je meer uitbetaald dan de vorige keer.
  Er is helemaal geen sprake van concurentie tussen veehouders onderling. daarvoor zijn de bedrijven hier veel te klein

 • no-profile-image

  Gerrie

  Een leuk alternatief voor de apenheul,is de kamerfractie van de Pvdd,daar produceren ze zinds kort apengeluiden, met de grootste baviaanen als Thieme en dat misselijke ventje Sjoerd.

 • no-profile-image

  Teunissen

  Hopeloos die bemoeizucht van dat mens
  Thieme en vergeet Koffemann niet !
  Ik stel voor om een nieuwe trofee in te stellen "De Loden Vliegenmepper"......
  Alleen het nadeel is dan wel,dat deze
  ieder jaar naar een lid van die partij gaat.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Zeg "gezond verstand".Volgens mij ben jij gewoon bang voor mensen zoals Thieme.Jij weet best dat er nogal eens wat mis is in de bioindustrie. Een halfdood varken ? Nou donder aan de weg want dat is de goedkoopste oplossing !! Op het moment dat dieren houden een puur zakelijke bizznizz is geworden is het mis gegaan.Ze zien dieren net zoals een productie middel als bv een gierende strontkar!!! Misschien kan de Partij Voor de Dieren ook opkomen voor de fossielen want volgens mij bent u binnenkort een uitgestorven dier. U gaat immers niet met de tijd mee!!!

 • no-profile-image

  Boer

  Ach joost, Je moet mensen niet voor dom uitmaken omdat ze in het buitenland wonen. Die mensen lezen ook de krant en kijken TV. Alleen domme mensen willen geassocieerd worden met groeperingen als de pvdd. Thieme mag het er dan niet mee eens zijn dat er elk jaar een BBQ gehouden wordt maar om die met zulk mateloze onbeschoftheid te verstoren zal door ieder normaal mens worden afgekeurd. Weer een spijker in de doodskist van de pvdd.

 • no-profile-image

  boertje

  he joost en hoe moet het met de wilde dieren die ook vlees eten dan? ook vegetarier worden?

 • no-profile-image

  usciolu

  @ melkveehouder
  "Net terug van avondje campingbezoek, de gasten massaal aan de barbeque. Lijkt me niet dat daar geen aanhangers van Thieme tussen zitten.

  Nee hoor: vegetariers zijn niet hypocriet. Ze WILLEN eenvoudig geen vlees eten, hoe moeilijk het voor jullie ook te begrijpen is.

 • no-profile-image

  arend

  hadden onze voor-voor-voorouders geen vlees gehad hoefden we deze discussie niet te voeren, we waren er simpelweg niet geweest

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Gezond verstand, Die vent heet kan(n)ibaal en is getrouwd met anni-baal. Elke vrijdag eten zij een visser!!!!

 • no-profile-image

  Ton

  Buitensluiten, dan ruiken ze niets , ze verpesten niets, kun je gwoon weer aan de orde van de dag! Dat is belangrijk werk doen, daar voor zit je in de kamer. Met flierenfluiters kunnen we niets! Er is crisis, laten ze hier maar is zeer hard aaanwerken om de zaak weer op een goed spoor te krijgen. Anders leggen de wel hardwerkende mensen het loodje! l

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Beste Harm.Zoals ik al zei:ik ben geen vegetarier. Ik koop zelfs zelden biologisch gefokt vlees.Maar dat wil nog niet zeggen dat ik mijn ogen sluit voor bepaalde misstanden in de agrarische wereld. Stel je voor dat geen groeperingen zouden zijn die ageren tegen misstanden. Ik ben er heilig van overtuigd dat dan het hek van de dam zou zijn. Half Brabant onder de varkensstront , kalveren met buitensporige dikke reten, kippen zonder kop. U begrijpt heel goed wat ik bedoel...Dat de partij voor de Dieren overdrijft ben ik zeker met u eens....een beetje nuance zou zeker op zijn plaats zijn maar dat is in de politiek tegenwoordig zoiezo een zeldzaamheid.

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Voor meer info rond deze partij kijk even op willemzwijgtnietmeer.web-log.nl

Laad alle reacties (58)

Of registreer je om te kunnen reageren.