Home

Achtergrond 247 x bekeken

Overname Essent door RWE gaat door

De overname van Essent door het Duitse RWE gaat door.

Gedeputeerde Onno Hoes van Noord-Brabant heeft dat vrijdag in een vergadering van Provinciale Staten gezegd over de uitspraak van de rechter in Arnhem die een streep zette door de eigendomsconstructie die Essent en RWE hadden bedacht voor kerncentrale Borssele.

"Er is geen sprake van dat de deal wordt afgeblazen'', nuanceerde de gedeputeerde eerdere dreigementen en grote woorden van RWE en Essent in de rechtszaal. Juristen bestuderen de uitspraak en beide bedrijven komen later vrijdag zelf met een verklaring, zei Hoes na contact met topman Michiel Boersma van Essent. Noord-Brabant is de grootste aandeelhouder van Essent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.