Home

Achtergrond

Overname ABB Grain door Viterra stap dichterbij

De overname van het Australische ABB Grain door Canada's Viterra is dichterbij nu de directie van ABB Grain officieel akkoord is.

Op 9 september stemmen de aandeelhouders van de Australische firma. De overname leidt tot een nieuwe wereldspeler op de graanmarkt. Viterra beheerst de Canadese markt in belangrijke mate en krijgt met de aankoop van ABB Grain toegang tot meer graan en bovendien de lucratieve Aziatische markten.

"We geloven dat toegang tot productie van hoge kwaliteit uit twee regio’s onze groep in staat stelt groeimarkten beter te bedienen", aldus bestuursvoorzitter Thomas Birks van Viterra in een brief aan aandeelhouders.

ABB Grain realiseerde vorig jaar een omzet van 2,2 miljard Australische dollars (1,28 miljard euro). Viterra zette voor 6,8 miljard Canadese dollars (4,5 miljard euro) om in 2008.

Of registreer je om te kunnen reageren.