Home

Achtergrond

Overgewicht kost Amerikanen 147 miljard

In de Verenigde Staten nemen aan obesitas gerelateerde ziektes bijna 10 procent van alle medische uitgaven voor hun rekening.

Het gaat dan om ongeveer 147 miljard dollar (103 miljard euro), stellen wetenschappers in een maandag gepubliceerd rapport. Volgens het onderzoek steeg het aantal mensen met ernstig overgewicht tussen 1998 en 2006 met 37 procent. Het leidde tot een stijging van 89 procent in uitgaven voor behandeling van aan obesitas gerelateerde ziektes zoals diabetes, hartziektes en gewrichtontstekingen.

Mensen met overgewicht gaven in 2006 volgens het rapport 1429 dollar (1005 euro) meer uit aan gezondheidszorg dan mensen met een gewoon gewicht. Van de meer dan 300 miljoen Amerikanen kampt 26 procent met ernstig overgewicht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.