Home

Achtergrond 1 reactie

Overdracht van quotum moet volgens regels PZ

Het is onzeker of de nieuwe vorm voor verhuur van quotum, ontwikkeld door accountantskantoor Gibo, door het Productschap Zuivel (PZ) wordt goedgekeurd.

Gibo meldde eerder een nieuwe methode ontwikkeld te hebben voor de verhuur van melkquotum tot 1 april 2015. Deze methode zou volgens Gibo voordeliger zijn dan het verwerven van melkquotum op basis van de huidige koop- en leaseprijs.

In een persbericht liet Gibo weten dat de methode legaal is en goedgekeurd door het PZ en de Belastingdienst Utrecht. Het PZ heeft aangegeven dat doorslaggevend blijft of aan de regels van de overdracht van melkquotum wordt voldaan. Gibo laat weten uiteraard rekening te houden met de regels vastgelegd in de Regeling Superheffing 2008.

Eén reactie

  • no-profile-image

    karel

    Dit "trucje" van de Gibo is helemaal niet nieuw! Dit wordt al sinds de afschaffing van de "legale" totale verleasing van melkquotum in 2004 toegepast. De belastingdienst heeft dit inderdaad goedgekeurd omdat "verleaser" de economische eigenaar van het melkquotum blijft. Gewoon een PR stuntje van Gibo, meer is het niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.