Home

Achtergrond 235 x bekeken

Overdracht van quotum moet volgens regels PZ

Het is onzeker of de nieuwe vorm voor verhuur van quotum, ontwikkeld door accoun­tantskantoor Gibo, door het Pro­ductschap Zuivel (PZ) wordt goed­gekeurd.

Gibo meldde eerder een nieuwe methode ontwikkeld te hebben voor de verhuur van melkquotum tot 1 april 2015. Deze methode zou volgens Gibo voor­deliger zijn dan het verwerven van melkquotum op basis van de huidige koop- en leaseprijs.

In een persbericht liet Gibo we­ten dat de methode legaal is en goedgekeurd door het PZ en de Belastingdienst Utrecht. Het PZ heeft aangegeven dat doorslagge­vend blijft of aan de regels van de overdracht van melkquotum wordt voldaan.

Gibo laat weten uiteraard rekening te houden met de regels vastgelegd in de Rege­ling Superheffing 2008.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.