Home

Achtergrond 227 x bekeken

Organisaties blij met schatting klimaatkosten

Nederland maakt een goede inschatting van de kosten die jaarlijks gemaakt moeten worden voor maatregelen om de klimaatverandering in de arme landen op te vangen.

Dat zeggen Milieudefensie en de ontwikkelingsorganisatie ICCO dinsdag in een reactie op uitspraken van minister Jacqueline Cramer (Milieu).

Cramer was afgelopen weekend in Zweden voor een informele bijeenkomst van Europese milieuministers. Volgens de minister is er in 2020 ongeveer 100 miljard euro per jaar nodig voor het klimaatbeleid in arme landen. Dit geld mag niet ten koste gaan van het budget voor de ontwikkelingshulp, maakte ze duidelijk. "Er is nieuw geld nodig voor klimaat'', aldus Cramer. Ze wil dat uit de EU-begroting halen.

Milieudefensie en ICCO wijzen er wel op dat de schatting iets minder is dan de 110 miljard euro per jaar waar internationale milieuclubs van uitgaan. Ze hopen dat de EU zijn aandeel neemt in de kosten en ook zelf de uitstoot van broeikasgassen (CO2) terugdringt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.