Home

Achtergrond

Opnieuw grotere reserves aardgas in bodem

Olie- en gasmaatschappijen hebben vorig jaar 33,1 miljard m3 extra ondergrondse aardgasreserves ontdekt in Nederland.

Het gaat om nieuwe voorraden maar vooral ook om gasreserves die nog in oude velden aanwezig zijn maar niet als rendabel werden gezien. Door de hoge olieprijs zijn die reserves dat wel weer geworden. Een woordvoerder van TNO heeft dat vandaag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in het Financieel Dagblad. TNO en het Staatstoezicht op de Mijnen brengen elk jaar in kaart wat de maatschappijen aan nieuwe en oude gasreserves hebben ontdekt. Dat doen ze in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Door de hoge olieprijs hebben de maatschappijen afgelopen jaar intensiever gezocht naar gasreserves. Afgezet tegen de aardgasbaten van vorig jaar, zou de nieuwe reserve zo'n 5 miljard euro opleveren. De meevaller stroomt pas over een paar jaar binnen, zegt een woordvoerder van Economische Zaken.

Nederland heeft nu met de nieuwe voorraden in totaal 1345 miljard m3 gasreserves.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.