Home

Achtergrond 191 x bekeken

Opnieuw forse winstval voor TNT

Post- en pakketbezorger TNT heeft in het tweede kwartaal opnieuw minder winst geboekt ten opzichte van vorig jaar.

Dat blijkt uit maandag gepresenteerde kwartaalresultaten. De winst kwam ruim 60 procent lager uit op 81 miljoen euro, onder de verwachting van analisten. De omzet, die in lijn was met de verwachting, daalde ten opzichte van een jaar eerder met 10 procent tot 2,53 miljard euro. TNT lijdt zwaar onder de economische recessie en concurrentie van het internet. Hierdoor dalen de postvolumes steeds verder. In de pakketdivisie (Express) bleef het aantal verzonden pakketten stabiel ten opzichte van een kwartaal eerder.

Het bedrijf verhoogde het besparingsdoel voor dit jaar. TNT wil ongeveer 550 miljoen tot 600 miljoen euro besparen. Eerder ging het nog uit van 400 miljoen euro. TNT verwacht dat de omzet van Express dit jaar lager zal zijn dan vorig jaar, door lagere volumes en lagere brandstoftoeslagen. TNT herhaalde dat bij de postdivisie de volumes versneld zullen dalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.