Home

Achtergrond 154 x bekeken

Opnieuw dode door bosbranden in Spanje

De bosbranden in Spanje hebben vandaag opnieuw een leven geëist.

Dat maakten de autoriteiten bekend. Het laatste slachtoffer is een chauffeur van een bulldozer. Hij hielp bij de bestrijding van het vuur in de provincie Avila.

De brand in deze regio ten westen van Madrid heeft nu twee levens geëist. Gisteren kwam een 63-jarige man om toen zijn huis in vlammen opging. Een vrouw wordt nog vermist. Het vuur heeft hier al 300 hectare land in de as gelegd. De autoriteiten vermoeden dat de brand is aangestoken. In Spanje zijn de afgelopen weken al acht mensen omgekomen door bosbranden.

De natuurbranden op het Franse eiland Corsica zijn intussen onder controle. Dat maakte brandweercommandant Bruno Maestracci woensdag bekend. Enkele honderden brandweerlieden proberen het vuur nu te doven. Harde wind en hoge temperaturen bemoeilijken de bluswerkzaamheden. Verscheidene branden op het eiland zijn aangestoken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.