Home

Achtergrond

Opnieuw bestuurslid weg bij NVO

De Nederlandse Veeverbeterings Organisatie (NVO) is weer een bestuurslid armer.

Dit heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Aanleiding voor het opstappen van bestuurder Henk Prins is nu eens niet de onvrede over de opstelling van dominante speler CRV. Nu is het andersom. Prins stapt op vanwege de volgens hem grensoverschrijdende kritiek van de kleine fokkerij-organisaties op CRV.

Door het vertrek van Prins zit de NVO momenteel met twee vacatures. De andere vacature ontstond vorig jaar door het opstappen van Gerard Schepens. Hij vertegenwoordigde het Fries Hollands Rundvee Stamboek. De resterende vier bestuurders in de NVO zitten er namens CRV (3 bestuurders) en de gezamenlijke melkcontrole-organisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.