Home

Achtergrond 2 reacties

Opleving quotumprijs alweer ten einde

Aan de lichte prijsverhoging van koopmelk van de afgelopen weken is vorige week een einde gekomen. Quotum ging voor gelijke prijzen van de hand en soms een kwartje minder per kg vet. Het aanbod koopmelk is niet spectaculair en ook de vraag is niet bijzonder groot. Veel transacties zijn er niet. Ondanks de rem op de prijsstijging is het niet de verwachting dat de quotumprijs op korte termijn inzakt. Daarvoor maken verkopers zich te weinig zorgen over de komende maanden.
De prijs voor leasemelk bleef met 4,1 cent gemiddeld gelijk. Er is een redelijke vraag naar leasemelk, maar melkveehouders zijn vanwege de melkopbrengsten niet bereid de portemonnee flink open te trekken. Verleasers hopen dat de vraag in de tweede helft van het jaar aantrekt en maken daarom geen haast met de handel.

Prognose:

koopmelk daalt licht; lease blijft gelijk

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ach Rene, ben jij de volgende auteur die de quotumboodschap moet verkopen? Zo'n verhaal neemt toch niemand meer serieus kerel. Probeer het eens met het schrijven van kinderboeken.

 • no-profile-image

  De Boer

  Welke boer koopt er NU nog quotum voor 18 euro ?????????
  Gebruik toch allemaal eens je verstand, door die idiote quotumhandel zitten we allemaal tot onze nek in de schulden. Kan nooit uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.