Home

Achtergrond 169 x bekeken

Ook deze zomer werk aan de weg

Ook deze zomer maakt Rijkswaterstaat (RWS) gebruik van de verkeersluwe periode om extra onderhoud aan de weg te plegen.

Dat kan vertraging opleveren voor automobilisten die wel de weg op moeten. Rijkswaterstaat maakte woensdag bekend op welke plekken werkzaamheden hinder kunnen opleveren voor weggebruikers.

RWS verwacht deze zomer veel verkeershinder op de A2, omdat er op meerdere plekken aan de weg wordt gewerkt. Tussen 24 juli en 24 augustus worden de rijstroken op de Maasbrug tussen Empel en Kerkdriel verschoven en versmald en geldt er een lagere maximumsnelheid. In nachten van 16 tot 20 juli zal de verbindingsweg tussen de A2 en A67 bij knooppunt De Hogt afgesloten zijn.

De werkzaamheden op de A1 op de Muiderbrug gaan door tot half augustus. Ook hier versmalt RWS rijstroken en is de maximumsnelheid lager dan normaal.

Een ander belangrijk knelpunt is de A12, waar de wegendienst tussen 26 juli en 14 augustus onderhoud zal plegen aan de Galecopperbrug bij Utrecht. Ook dit kan leiden tot vertraging.

Overige werkzaamheden vinden deze zomer plaats op de A1 bij Hengelo Noord, op de A7 tussen Drachten en Groningen en tussen Sneek en Joure West, en op meerdere plekken op de A67.

Om het leed te verzachten komt RWS ook dit jaar met het vanAnaarBeter-kaartje. Dit treinkaartje wordt op bepaalde trajecten tegen gereduceerd tarief verkocht. Verder adviseert de wegendienst automobilisten goed voorbereid en goed geïnformeerd op weg te gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.