Home

Achtergrond

Onderzoek naar zwembad in de Amstel

Zwemmen in de Amstel, niet tussen de schepen en fietswrakken maar in een echt zwembad.

Die mogelijkheid onderzoekt Waternet momenteel samen met de Dienst Binnenwaterbeheer van de gemeente Amsterdam. De hoofdstad zou met een Amstelbad het voorbeeld volgen van Europese steden zoals Parijs en Berlijn, waar al drijvende zwembaden in de rivier zijn.

"Het onderzoek is nog in een pril stadium en we praten nog met diverse partijen'', bevestigde een woordvoerder van Waternet woensdag een bericht hierover in dagblad Metro. ,,Het zou een droom zijn als we het zwembad volgende zomer kunnen realiseren.''

Binnenwaterbeheer heeft inmiddels vier plekken in de stad bekeken als eventuele locatie voor een drijvend bad in de Amstel. Het betreft de Zwanenburgwal, de Torontobrug, de Ceintuurbaan en De Omval.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.