Home

Achtergrond

Onderzoek naar belangstelling griepvaccin

Het ministerie van Volksgezondheid laat onderzoeken of mensen zich willen laten inenten tegen de Mexicaanse griep.

Een woordvoerder van het ministerie bevestigt een bericht hierover in dagblad Trouw. De reden is de slecht gelopen vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker onder meisjes, afgelopen voorjaar. Nog niet de helft van de opgeroepen meisjes tussen 13 en 16 jaar kwam opdagen. In de communicatie is het toen niet goed gegaan, aldus de woordvoerder.

Het ministerie maakt nu gebruik van zogenoemde focusgroepen en burgerpanels om bijvoorbeeld te polsen welke boodschap bij welke groep het beste past. ”Je wilt wel dat mensen voor wie de injectie is bedoeld, die krijgen.” Het onderzoek gaat vooraf aan een publiekscampagne over nut en noodzaak van de inenting tegen de Mexicaanse griep. De vaccinatiecampagne zelf begint waarschijnlijk in oktober.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.