Home

Achtergrond 160 x bekeken 2 reacties

Ondernemers vertrouwen meer op aanpak regels

Ondernemers hebben er steeds meer vertrouwen in dat de overheid het woud van regels en de bureaucratische en administratieve rompslomp kan verminderen.

Het vertrouwen is gegroeid naar 60 procent, waar het eerder deze kabinetsperiode op 46 procent lag. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de staatssecretarissen Frank Heemskerk (Economische Zaken) en Jan Kees de Jager (Financiën). Het kabinet heeft zich ten doel gesteld de administratieve lasten voor Nederlandse bedrijven met een kwart terug te brengen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat vier op de tien ondernemers bij hun werk door allerlei regels worden belemmerd. Dat geldt vooral in de handel, de ambachten, de horeca en de agrarische sector.

Heemskerk en De Jager verklaren het gegroeide vertrouwen doordat het kabinet de laatste tijd al veel heeft vereenvoudigd, onder meer bij de loonbelastingen, ziekmeldingen en bij de btw-opgave.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan Roovers

  Weer minder regeltjes, gaan we het nu op die boeg gooien, na jaren koeieneren van de ondernemers, proberen zieltjes te winnen.
  Nee, neem nog maar wat ambtenaren erbij, die op hun beurt weer wat regeltjes moeten verzinnen anders zitten ze er toch maar voor Jan L...., kijk naar die gekken van de PVDA met hun zonnebank enz., veeg dat hele zooitje in Den Haag maar op een hoop en stel Wilders aan om opnieuw te beginnen, je zal zien dan komt alles weer goed.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Tja nu ze de hete adem van Wilders in de nek voelen nu kan er in het ambtenaren tuig gesnoeid worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.