Home

Achtergrond

Onderhandelingsresultaat vleeswaren-cao afgewezen

Een nipte meerderheid van de vakbondsachterban die heeft gestemd over de vleeswaren cao, heeft het behaalde onderhandelingsresultaat afgewezen.

Dat meldt de onderhandelaar Richard van der Kruijk van werkgeversorganisatie VNV. Door dit onverwachte resultaat is een patstelling ontstaan. Het onderhandelingsresultaat behelsde een loonsverhoging van 1,5 procent en een minimumloon van 10 euro per uur. Ook waren er afspraken gemaakt over het werken op zaterdag.

Volgens Van der Kruijk is er een gecompliceerde situatie ontstaan. Waarschijnlijk wordt er na de zomer verder onderhandeld. "Daarbij zijn de bonden echter aan zet", aldus van der Kruijk.

Doordat er nog geen cao ligt wordt de geplande loonsverhoging die per 1 juli zou worden betaald voorlopig nog niet betaald. In de vleessector wordt het onderhandelingsresultaat voorgelegd aan de achterbannen van werkgevers- en werknemersorganisaties. De verwachting is dat er voor de vleessector volgende week een akkoord kan worden getekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.