Home

Achtergrond 173 x bekeken 2 reacties

Omwonenden maken visie over LOG

De Stichting Mooij Land heeft een visie opgesteld voor de invulling van het Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Azewijnse Broek.

De stichting heeft de visie, met de naam Geen megastal in welke achtertuin dan ook, aangeboden aan de betrokken gemeenten, Oude IJsselstreek en Montferland.

In de visie pleit de stichting, die bestaat uit omwonenden van het LOG, voor een maximum van tien nieuwe intensieve bedrijven in het gebied. Dit in tegenstelling tot het maximum van vijftien wat de gemeente hanteert. Ook willen de omwonenden maatregelen om stankoverlast van bestaande varkenshouders te verminderen.

Bovendien ziet de stichting liever dat grondgebonden, duurzame bedrijven zich in het LOG vestigen dan intensieve veehouderijen van elders. De stichting vreest dat de gemeentelijke visie voor het LOG tot een ramp zal leiden.

Als de gemeenten de visie niet overnemen dreigt de stichting met acties.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Willie van Gemert

    Het wordt tijd dat de agrarische sector ook een visie uitbrengt over nieuwbouwwijken of het aantal te vestigen ondernemingen op industrie terrienen.Er moet economisch geproduceerd kunnen worden door ondernemers.

  • no-profile-image

    Frank

    Dus Willie, als jij of een van je sectorgenoten stopt met het bedrijf verzeker je ons dat deze niet verkocht wordt aan een burger zodat er weer een ellendeling in het buitengebied komt ? Of is dan het economisch product plotseling die ellendeling geworden omdat het zo lekker veel betaald ?

Of registreer je om te kunnen reageren.