Home

Achtergrond 212 x bekeken

Obama's bij de paus

De Amerikaanse president Barack Obama is vrijdag in het Vaticaan aangekomen voor een audiëntie bij paus Benedictus XVI.

Obama en zijn vrouw Michelle waren direct na afloop van de G8-top in L'Aquila vertrokken naar Vaticaanstad, dat midden in Rome ligt. Het is hun eerste ontmoeting met de paus.

Obama sprak eerst alleen met de staatssecretaris van de Heilige Stoel, kardinaal Tarcisio Bertone, alvorens de hand van de kerkvorst te schudden. "Het is een grote eer voor me, dank u wel'', zei Obama tegen de paus. In de privébibliotheek van de paus spreken ze over tal van onderwerpen, zoals de vrede in het Midden-Oosten, klimaatverandering en ook een gevoelig onderwerp als abortus. Het Vaticaan heeft felle kritiek geuit op het soepeler abortusbeleid van Obama.

Na afloop van de bespreking krijgen ook Michelle en hun twee dochters de gelegenheid om de paus te ontmoeten. Obama en zijn vrouw zijn allebei christen en beschouwen het bezoek aan de paus als meer dan een doorsnee ontmoeting met een bevriend staatshoofd.

Na het kennismakingsbezoek stappen de Obama's in het presidentiële vliegtuig Air Force One, dat hen naar Ghana brengt. Het wordt zaterdag het eerste bezoek van Obama aan Afrika sinds hij aantrad als president.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.